ПРОЄКТУВАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УМОВАХ ЕКЗИСТЕНЦІЙНИХ ВИКЛИКІВ: ГАЛУЗЕВО-СЕКТОРАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Лупак, Руслан; Боднарюк, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті обґрунтовано теоретико-методичні та науково-прикладні засади проєктування забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів малого та середнього підприємництва (МСП) в умовах екзистенційних викликів з урахуванням галузево-секторальних особливостей їх функціонування. Визначено концептуальну основу структурно-інституційної трансформації та системного проєктування забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів МСП, що охоплює типи, джерела формування та оцінювання стійкості (стабільності) конкурентних переваг у галузево-секторальному вимірі – у промисловості, агробізнесі, ІТ-секторі та сфері послуг. Розроблено матрицю проєктування забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів МСП, до елементів якої віднесено: ключові галузево-секторальні ризики, відповідний інструментарій управлінського впливу та цільові орієнтири стратегічної адаптації.