СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФРАСТРУКТУРНИМИ ПРОЄКТАМИ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ - Табенський, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті досліджено теоретичні підходи до стратегічного управління інфраструктурними проєктами морського транспорту України. Метою є формування інтегрованої концептуальної основи для побудови ефективної системи стратегічного управління з урахуванням галузевих особливостей. Обґрунтовано доцільність інтеграції системного, проєктного, інституціонального та інноваційного підходів. Наукова новизна полягає у формуванні формалізованої системи критеріїв оцінювання з урахуванням стратегічних, фінансових, соціальних, екологічних та інституціональних чинників за якими буде встановлюватись рівень ефективності стратегічного управління. Практичне значення полягає у можливості застосування результатів при плануванні та реалізації інфраструктурних проєктів.