ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ І ПРОМИСЛОВА СПІВПРАЦЯ ЯК ЧИННИКИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗВО В УМОВАХ ІНДУСТРІЇ 4.0 - Іляш, Ольга (Сталий розвиток економіки, 2026)
У межах дослідження проведено оцінку зв’язку дослідницької діяльності та університетсько-промислової співпраці закладів вищої освіти з досягненням цілей сталого розвитку. Проведено регресійний аналіз зв’язку розробленого інтегрального індексу зі значенням загального рейтингу Times Higher Education Impact Rankings на прикладі ЗВО країн європейського континенту. Аналіз виявив існування статистично значимого позитивного зв’язку між показниками. Також відмічається зв’язок національного середовища, в якому знаходиться заклад, з його здатністю досягати цілей сталого розвитку. Практична цінність результатів полягає в формуванні емпіричної бази для розробки рекомендацій щодо сприяння науково-дослідницької діяльності та університетсько-промислової взаємодії як чинника сталого розвитку закладів вищої освіти.