МІЖНАРОДНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ У СИСТЕМІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ: ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ - Хомюк, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті досліджено трансформацію міжнародного менеджменту в умовах євроінтеграційних змін як процес інституційного узгодження організаційних рішень із вимогами Європейського Союзу. Розкрито взаємозв’язок інституційного, організаційного та зовнішньоекономічного рівнів управління. Запропоновано інтегровану модель імплементації норм DCFTA, митного, технічного та сталого регулювання ЄС у бізнес-процеси підприємства. Систематизовано сфери інтеграційних вимог і визначено інструменти комплаєнсу та ризик-менеджменту. Доведено, що результативність міжнародної діяльності залежить від інституційної узгодженості управлінських підсистем і здатності менеджменту забезпечувати регуляторну стійкість. Показано, що інтеграція вимог у стратегічні й операційні практики підвищує конкурентоспроможність підприємств на ринку ЄС.