ОРГАНІЗАЦІЯ І МЕТОДИКА ВИКОНАННЯ ПРОЦЕДУР АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Візіренко, С.В.; Пімкіна, Г.В. (Сталий розвиток економіки, 2018)
Мета. Дослідження організації і методики виконання процедур аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства. Методика дослідження. Для досягнення поставленої мети і вирішення поставлених завдань використано такий інструментарій методів наукового дослідження: діалектичний метод пізнання - для уточнення поняття аудиторських процедур фінансових результатів діяльності підприємства; аналітико-монографічний метод – при вивченні літературних джерел; системно-аналітичний метод – при дослідженні законодавчих чи інших нормативно-правових актів з питань організації і методики виконання процедур аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства; методи опису, конкретизації, формалізації – при визначенні основних етапів проведення аудиторської перевірки фінансових результатів та аудиторських процедур; абстрактно-логічний метод – для узагальнення теоретичних положень, формування висновків та пропозицій. Результати. Розглянуто та охарактеризовано теоретичні аспекти організації і методики виконання процедур аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства. Аргументовано, що належна організація і дотримання методики виконання процедур аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства дозволить забезпечити досконалу аудиторську перевірку фінансових результатів діяльності підприємства. Наукова новизна. Обґрунтовано порядок організації та методику виконання процедур аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства шляхом виокремлення основних етапів проведення аудиту фінансових результатів діяльності підприємства. Практична значущість. Основні положення даного дослідження у формі пропозицій та методичних рекомендацій можуть бути використані аудиторськими компаніями під час проведення аудиту фінансових результатів діяльності підприємства.