ОЦІНКА РІВНЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО АУДИТУ ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТНИХ ПРОГРАМ - Шевченко, І.О. (Сталий розвиток економіки, 2017)
Мета. Розробка методичного підходу до оцінки рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм. Методика дослідження. Для досягнення поставленої мети в процесі дослідження застосовано такі методи: спостереження (для вивчення стану рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм); теоретичного узагальнення і порівняння (для визначення впливу на оцінку рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм); аналізу і синтезу (для визначення системи вихідних даних для оцінки рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм методом таксономії); групування та деталізації (для побудови діаграми динаміки таксономічного показника). Результати. Запропоновано методичний підхід оцінювання рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм. Визначено порядок розрахунку рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм за допомогою методу таксономії, при цьому сформовано систему вихідних даних та стандартизовано її. Представлено динаміку таксономічного показника, що визначає рівень розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм. Наукова новизна. Запропоновано методичний підхід оцінювання рівня розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм, реалізація якого дозволить підвищити обґрунтованість та якість управлінських рішень щодо подальших напрямів розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм і його ефективність в цілому. Практична значущість. Результати дослідження можуть бути використані в роботі Державної аудиторської служби України при проведенні державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм, що дозволить підвищити ефективність та якість управлінських рішень щодо подальших напрямів розвитку державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм.