БАНКІВСЬКЕ КРЕДИТУВАННЯ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Ткачук, І.Я.; Радевич, Д.С. (Сталий розвиток економіки, 2017)
Мета - дослідити стан банківського кредитування в Україні на сучасному етапі розвитку банківської системи. Методика дослідження. Для проведення дослідження було використано офіційні статистичні дані Національного банку України; наукові публікації дослідників вказаної проблематики. Загалом усі оброблені дані репрезентують період 2010-2016 рр. Для досягнення цілей статті використано набір загальних і конкретних методів і приймів дослідження, зокрема: методи дедукції та абстракції; метод синтезу та системний підхід – для формування таблиць, що представляють дані про функціонування банківської системи; метод візуалізації – для графічного подання результатів дослідження тощо. Результати. Розглянуто основні етапи розвитку банківської системи України. Висвітлено особливості функціонування банківської системи на сучасному етапі її розвитку. З урахуванням фактору часу досліджено особливості банківського кредитування на сучасному етапі розвитку банківської системи України (у тому числі у розрізі валют, строків погашення та середніх ставок за банківські кредити). Наукова новизна. Здійснено комплексне дослідження банківського кредитування на сучасному етапі розвитку банківської системи, результати якого можуть бути використані як методологічна основа подальших досліджень банківської проблематики. Практична значущість. Результати дослідження банківського кредитування на сучасному етапі розвитку банківської системи України можуть бути використані у практичній діяльності банківських установ, а також як основа для подальших науково-практичних досліджень вітчизняних учених.