ПЕРЕДУМОВИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ПЛАНУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Костецька, Н.І. (Сталий розвиток економіки, 2019)
Мета. Дослідження організаційних, інформаційних та кадрових передумов, необхідних для формування ефективної системи планування діяльності підприємства в сучасних умовах. Методика дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є наукові праці вчених з питань планування діяльності підприємства. У статті використано такі загальнонаукові методи дослідження: порівняння та теоретичного узагальнення – для дослідження організаційних, інформаційних та кадрових передумов, графічний – для наочного ілюстрування взаємодії визначених передумов та їхнього значення для організації системи планування діяльності підприємства, абстрактно-логічний – для визначення взаємозв’язку між передумовами впровадження системи планування. Результати. Визначено необхідність впровадження системи планування діяльності підприємства для забезпечення належного рівня планування. Розглянуто сутність, особливості та значення організаційних, інформаційних і кадрових передумов для формування системи планування. Встановлено наявність взаємозв’язку та взаємозалежності між цими передумовами у процесі функціонування системи планування. Охарактеризовано вплив організаційного, інформаційного і кадрового забезпечення на кінцеві результати діяльності підприємства. Наукова новизна. Обґрунтовано необхідність створення належних організаційних, інформаційних і кадрових передумов для впровадження та забезпечення ефективного функціонування системи планування діяльності підприємства. Практична значущість. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення ефективності функціонування системи планування за рахунок створення належних організаційних, інформаційних і кадрових передумов та можуть бути використані при впровадженні системи планування діяльності підприємства в сучасних умовах господарювання.