ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ НА ОСНОВІ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ МАРКЕТИНГУ - Орлик, О.В. (Сталий розвиток економіки, 2019)
Мета. Дослідження особливостей і основних напрямків застосування інформаційно-комунікаційних технологій у віртуальному середовищі Інтернет, визначення сукупності сучасних інтернет-технологій маркетингу для підвищення економічної безпеки підприємств. Методика дослідження. В процесі дослідження використовувалися такі методи: аналітико-монографічний – при вивченні літературних джерел з теми дослідження; абстрактно-логічний – для теоретичного узагальнення та формування висновків; системного аналізу, абстрагування, логічних узагальнень – при дослідженні особливостей застосування інформаційно-комунікаційних технологій у Інтернеті, визначенні та аналізі сукупності сучасних інтернет-технологій маркетингу для підвищення економічної безпеки підприємств. Результати. Досліджено особливості застосування інформаційно-комунікаційних технологій у віртуальному середовищі Інтернет та проведено аналіз основних напрямків їх використання вітчизняними підприємствами. Визначено сукупність сучасних маркетингових інтернет-технологій і переваг, які отримують підприємства за їх практичного використання для забезпечення належного рівня економічної безпеки. Надано рекомендації щодо підвищення ефективності забезпечення економічної безпеки вітчизняних підприємств з орієнтацією на застосування маркетингових інтернет-технологій. Наукова новизна. Набула подальшого вирішення проблема підвищення економічної безпеки підприємств на основі застосування маркетингових інтернет-технологій. У зв’язку з чим визначено та рекомендовано до практичного використання сукупність сучасних інтернет-технологій маркетингу для підвищення ефективності забезпечення економічної безпеки вітчизняних підприємств. Практична значущість. Визначена сукупність сучасних інтернет-технологій маркетингу може бути використана в практиці фінансово-господарської діяльності підприємств України для підвищення та підтримання на належному рівні їх економічної безпеки.