МАТЕРІАЛЬНЕ СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ - Силенко, О.М.; Григор’єва, О.В. (Сталий розвиток економіки, 2019)
Мета. Надання практичних рекомендацій щодо формування належного інформаційного забезпечення прийняття управлінських рішень стосовно розробки дієвої системи матеріального стимулювання педагогічного й науково-педагогічного персоналу закладів вищої освіти І та ІІ рівня акредитації до професійного розвитку та забезпечення якості освітніх послуг. Методика дослідження. Для досягнення поставленої мети використано наступні методи наукового дослідження: логічний, індукції та дедукції, групування та узагальнення (при доведенні щільності взаємозв’язку чотирьох блоків інформаційного забезпечення прийняття управлінських рішень з розробки дієвої системи матеріального стимулювання педагогічного й науково-педагогічного персоналу закладів вищої освіти І та ІІ рівня акредитації до професійного розвитку та забезпечення якості освітніх послуг); монографічний (при викладенні результатів дослідження). Результати. Розроблено практичні рекомендації з удосконалення існуючих систем матеріального стимулювання педагогічного й науково-педагогічного персоналу закладів вищої освіти І та ІІ рівня акредитації. Визначено блоки інформаційне забезпечення прийняття управлінських рішень щодо розробки системи матеріального стимулювання педагогічного й науково педагогічного персоналу закладів вищої освіти І та ІІ рівня акредитації до професійного розвитку та підвищення якості освітніх послуг. Наукова новизна. Обґрунтовано значимість інформаційного забезпечення прийняття управлінських рішень у розробці дієвої системи матеріального стимулювання педагогічного й науково-педагогічного персоналу закладів вищої освіти до професійного розвитку та забезпечення якості освітніх послуг. Практична значущість. Основні результати дослідження можуть бути використані коледжами при розробці системи матеріального стимулювання педагогічного й науково педагогічного персоналу до професійного розвитку та забезпечення якості освітніх послуг.