ГЕНЕРУВАННЯ ВЛАСНИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ РЕСУРСІВ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ - Силенко, О.М.; Терьошина, О.В. (Сталий розвиток економіки, 2019)
Мета. Аналіз впливу строку корисного використання об’єктів господарської діяльності на генерування власних інвестиційних ресурсів (зокрема, амортизації) фінансового забезпечення інноваційного розвитку підприємств. Методика дослідження. Для досягнення визначеної мети використано наступні методи дослідження: теоретичного узагальнення та порівняння (як підґрунтя вивчення впливу строку корисного використання об’єктів господарської діяльності на генерування власних інвестиційних ресурсів (зокрема, амортизації) фінансового забезпечення інноваційного розвитку підприємств); індукції та дедукції, групування та узагальнення, логічний метод (як основа доведення взаємозв’язку амортизаційної політики та строку корисного використання об’єктів необоротних активів підприємства); монографічний (при викладенні результатів дослідження). Результати. Встановлено впливу строку корисного використання об’єктів господарської діяльності на генерування власних інвестиційних ресурсів фінансового забезпечення інноваційного розвитку підприємств, що дозволило розробити алгоритм визначення та зміни строку корисного використання об’єктів необоротних активів, модифікованих та модернізованих внаслідок інноваційного розвитку підприємства. Наукова новизна. Розроблено алгоритм визначення та зміни строку корисного використання об’єктів необоротних активів, модифікованих та модернізованих внаслідок інноваційного розвитку підприємства, застосування якого на практиці сприятиме створенню умов більш повної реалізації відтворювальної функції амортизації та забезпеченню її ефективності. Практична значущість. Основні положення даного дослідження можуть бути використані суб’єктами господарювання при визначенні чи зміні строку корисного використання об’єктів необоротних активів, модифікованих та модернізованих внаслідок інноваційного розвитку підприємства.