АНАЛІЗ ВЕЛИКИХ БАЗ ДАНИХ У СУДОВО-ЕКОНОМІЧНІЙ ЕКСПЕРТИЗІ - Іванков, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2023)
Метою дослідження є адаптація методів та інструментів аналізу інформаційного середовища та великих баз даних у методиках судово-економічної експертизи під час досудового розслідування та судового розгляду кримінальних правопорушень. Розглянуто концепцію великих даних та генезис аналітичних методів судово-економічної експертизи вітчизняної та зарубіжної практики. Узагальнено аналітичні методи аудиту та судово-економічної експертизи з урахуванням їх еволюції та визначено чотири етапи розвитку методології аналітичних програм дослідження інформаційного середовища. Класифіковано аналітичні методи вітчизняної і зарубіжної практики судової економічної експертизи великих баз даних за однорідними характеристиками їх застосування. Сформовано наукову позицію щодо питань впровадження новітніх аналітичних методів дослідження великих баз даних і шляхів їх адаптації у методиках судово-економічної експертизи.