ВИННІ КЛУБИ ЯК ДИНАМІЧНА МАРКЕТИНГОВА ІННОВАЦІЯ В ДЕГУСТАЦІЙНОМУ БІЗНЕСІ НА РИНКУ ЕНОТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ - Калмикова, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2023)
Стаття присвячена актуальному питанню впровадження інновації, яка включає в себе таку модель продажу вина та комунікації зі споживачами, як винний клуб при дегустаційному залі виноробні. Описати потенціал винного клубу як інновації для дегустаційного бізнесу на ринку енотуристичних послуг та оцінити ефективність його впровадження. Для отримання результатів використано методи: аналітичний – для опрацювання останніх досліджень та публікацій; порівняльний – для визначення винного клубу як інновації; системний – для обґрунтування інтегрованої моделі винного клубу; табличний – для узагальнення оцінки економічної ефективності інноваційного проєкту; абстрактно-логічний – для узагальнення викладеного матеріалу і формулювання висновків. Розкрито поняття винного клубу як динамічної маркетингової інновації та проведено оцінку економічної ефективності його впровадження. Запропоновано інтегровану модель винного клубу в системі його взаємодії з виноробнею, дегустаційним залом та членами клубу. Результати дослідження можуть допомогти інвесторам зрозуміти потенціал винного клубу для збільшення продажів вина.