ОСОБЛИВОСТІ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Омельчак, Ганна (Сталий розвиток економіки, 2023)
Стаття присвячена актуальним проблемам та перспективам забезпечення інноваційного розвитку туризму України в умовах двох процесів: російсько – української війни та євроінтеграції України. Актуальні питання, які розглянуто в статті: особливості післявоєнного відновлення України, впровадження інноваційних технологій в післявоєнне відновлення туристичної галузі. Зауважено на необхідності впровадження саме інноваційних технологій в туризмі, розвитку технологічних процесів, інноваційних проєктів, відбудові зруйнованої інфраструктури з врахуванням сучасних цифрових тенденцій, впровадження для розвитку туризму пілотних інноваційних проєктів, які можна запровадити при післявоєнному відновленні України. Також зауважено на забезпеченні безпеки туристів не лише фізичної безпеки, а й кібербезпеки, оскільки впровадження інноваційних цифрових систем та технологій може привести до кібершахрайства. Саме тому, розвиток кібербезпеки, ІТ-сфери сприятимуть розвитку туризму післявоєнної України. З метою залучення інвестицій в галузь, необхідно вести перемовини зі світовими туристичними організаціями для спроб інтеграції України в світові мережі. Для відновлення туризму також вважаємо необхідним відкривати українські офіси в різних країнах, з метою ознайомлення та зацікавлення туристичними особливостями України. При умові впровадження та реалізації інноваційного відновлення України – туристам буде цікаво побачити країну, в якій є міста понівечені війною й найсучасніші технології.