СТАНДАРТИ В СФЕРІ ЗАЛУЧЕННЯ ЗАЦІКАВЛЕНИХ СТОРІН В ДЕВЕЛОПЕРСЬКИХ ПРОЄКТАХ - Фісуненко, Павло; Легостаєв, Іван (Сталий розвиток економіки, 2023)
Стаття присвячена розгляду стандартів в сфері залучення зацікавлених сторін та виявлення можливості застосування стандартів в ході управління девелоперськими проектами. Встановлено, що реалізація девелоперського проекту буде тим більш успішною, чим краще враховано в ході управління інтереси зацікавлених сторін. Саме досягнення балансу зацікавлених сторін має приділятися визначна увага при управлінні проектами. Встановлено, що залучення зацікавлених сторін в тому чи іншому обсязі розглядається різними стандартами, що регламентують діяльність на рівні підприємства, в галузі управління проектами, а також безпосередньо спеціалізованим стандартом, що присвячений саме залученню зацікавлених сторін. Розглянуто стандарти ISO 26000:2010, P2M, PMBOK, PRINCE2, AccountAbility. Дана рекомендація щодо застосування положень даних стандартів в сфері управління девелоперськими проектами.