ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЯКОСТІ МЕНЕДЖМЕНТУ ПЕРСОНАЛУ У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ - Хмурова, Вікторія; Волкова, Яна (Сталий розвиток економіки, 2023)
На даний час система охорони здоров’я чи не найбільше навантаження після військової сфери. Адже в умовах війни, у яких наразі знаходиться наша країна, лікарні є опорним механізмом порятунку як для військових, так і для цивільних і у містах які далеко від лінії вогню, так і для закладів охорони здоров’я що знаходяться на лінії розмежування, а також на де окупованих територіях. Від початку війни з 2014 року система мала декілька етапів поліпшення в своїй роботі, такі як реорганізація закладів первинної медичної допомоги, створення Національної служби здоров’я України, впровадження декларацій з сімейними лікарями, впровадження пакету гарантованогї медичної допомоги. Децентралізація яка була заснована та впроваджена по всій країні дала системі охорони здоров’я нові можливості для поліпшення роботи у сфері в цілому. Впровадження системи медичних закупівель та організація державних програм в медичній сфері відобразилось на сфері позитивно. Слід нагадати що до 24 серпня 2021 року Україна як і весь світ потерпав від всесвітньої пандемії коронавірусу. Звісно найбільший тиск в цей час отримала система охорони здоров’я не тільки нашої країни, але і усього світу. За цей час ми мали зміни в кількості працюючих лікарів у закладах охорони здоров’я. У статті ми розглянемо та проведемо дослідження щодо кількості лікарів що працюють у сфері охорони здоров’я за 2020-2022 рік.