ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ В УКРАЇНІ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НА ЗАСАДАХ СТАЛОСТІ ТА ІНКЛЮЗИВНОСТІ - Хомюк, Наталія; Солтис, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2023)
У статті досліджено сучасні тенденції та обґрунтовано перспективи розвитку харчової промисловості в Україні на засадах сталості та інклюзивності. Звернено увагу на те, що у зв’язку з необхідністю досягнення рівня економічно розвинених країн та відновлення довоєнних тенденцій, українським підприємствам харчової промисловості необхідно переглянути інвестиційні, інноваційні та фінансові орієнтири. Визначено основні завдання харчової промисловості. Звернено увагу на те, що в останні роки галузь зазнала втрат через пандемію та війну, проте деякі підприємства змогли адаптуватися та продовжують розвиватися. Доведено, що в умовах трансформаційних змін у світовій та вітчизняній економіці застосування концепції сталого інклюзивного розвитку харчової промисловості може стати ефективним шляхом вирішення соціальних проблем та сприяти створенню більш справедливого та рівноправного суспільства.