МЕТОДИКА ОЦІНКИ ЗАГАЛЬНОЇ ЯКОСТІ ПРОМИСЛОВОГО КРЕДИТНОГО ПОРТФЕЛЯ БАНКУ В УМОВАХ ДИНАМІЧНОГО МАКРОЕКОНОМІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА - Герасименко, Аліна (Сталий розвиток економіки, 2023)
Метою дослідження є розвиток методики оцінки загальної якості промислового кредитного портфеля банку в умовах динамічного макроекономічного середовища. Проаналізовано стан розвитку вітчизняної та зарубіжної наукової думки в області банківського кредитування промислових підприємств. Проаналізовано загальні тенденції розвитку банківського кредитування промислових підприємств в Україні. Запропоновано виокремлювати промисловий кредитний портфель банку як важливу структуроутворюючу складову кредитного портфеля нефінансових корпорацій у якості окремого об’єкта аналізу та оцінки в процесі моніторингу. Виокремлено ключові характеристики якості промислового кредитного портфеля банку. Розроблено методичний підхід до оцінки загальної якості промислового кредитного портфеля банку в умовах динамічного макроекономічного середовища, який передбачає використання інструментів економіко-математичного моделювання.