СТАН РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНИХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ В УМОВАХ НЕСТАБIЛЬНОСТІ - Нечитайло, Вероніка (Сталий розвиток економіки, 2023)
У статті досліджено формування фермерських господарств у відповідності із законодавством України, а також основні етапи їхнього становлення та трансформації. Обґрунтовано стан розвитку національних фермерських господарств в умовах нестабільності. Проаналізовано динаміку кількості фермерських господарств України та площі сільськогосподарських угідь у їхньому користуванні, оплату праці найманим працівникам, стан сільськогосподарської техніки, зібрані площі, врожайність основних сільськогосподарських культур та виробництво продукції рослинництва і тваринництва. Виокремлено джерела фінансування капітальних інвестицій фермерів. Здійснений аналіз структури капітальних інвестиції у сільському господарстві в розрізі малих та мікропідприємств та відображено структуру фінансового результату їхньої діяльності.