ПРАКТИКА Е-УРЯДУВАННЯ НА МІСЦЕВОМУ РІВНІ В УКРАЇНІ: СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ - Тур, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2023)
Наукова стаття присвячена питанням розвитку е-урядування соціально-економічним розвитком місцевих громад. У статті приділено увагу таким інструментам е-демократії, що використовуються на рівні місцевих громад, а саме: сервіси «Місцеві електронні петиції», «Громадський бюджет», «Відкрите місто» тощо. Розглянуті в статті інструменти е-демократії є основою для вирішення не лише соціальних питань розвитку громад України, а й економічних. Вони створюють умови для зростання соціально-економічної активності жителів громади; розвитку ефективних форм взаємодії між бізнесом і місцевою владою; зростання економічного потенціалу громади; вирішення соціальних та екологічних проблем її розвитку. Проведене дослідження доводить важливість інструментів е-демократії для соціально-економічного розвитку місцевих громад України.