ПРОБЛЕМИ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ - Декалюк, Олена (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням ролі та місця електронної комерції в підприємництві. Визначено роль електронної комерції в управлінні підприємницькою діяльністю, як інструменту масштабування бізнесу. Проаналізовано найпопулярніші аналітичні інструменти для збору, аналізу та використання даних для прийняття рішень. Зазначено ефективні способи просування е-комерції. Обґрунтовано переваги застосування е-комерції для керівників підприємств та власників малого бізнесу. Визначено раціональність рішення про відкриття он-лайн магазину та застосування платформ електронної комерції. Окреслені можливі ризики пов’язані з застосуванням інструментів е-комерції. Дано пропозиції щодо поведінки менеджера в підприємницькій діяльності при застосуванні е-комерції. Зосереджено увагу на відносинах з постачальниками, при ведені бізнесу засобами електронної комерції. Визначено коло проблем при запровадженні електронної комерції. Запропоновано шляхи вирішення проблем, пов’язаних з бізнесом через Інтернет ресурси.