ВПЛИВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ НА МІЖНАРОДНІ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ - Александрова, Наталія; Давиденко, Тетяна (Сталий розвиток економіки, 2024)
На основі аналізу сучасних періодичних видань, статистичних звітів міжнародних фінансових інститутів , а також звітів НБУ, виявлено та досліджено наслідки російсько-української війни на розвиток міжнародних фінансово-економічних відносин. З’ясовано перспективи розвитку та зміни у взаємодії країн Єврозони, вплив наслідків війна на розвиток європейської фінансової системи. Проаналізовано звіти фінансової стабільності та виокремлено напрями стабілізації фінансового сектору України. Виокремлено фактори, що сприяли певній стабілізації та мінімізації системних ризиків для фінансової системи України, визначено стратегічні напрями подальшої взаємодії вітчизняного банківського сектору з міжнародними фінансовими установами. Зазначено критичні питання, які мають вирішити світова спільнота для подолання негативних наслідків спричинених військовою агресією росії проти України.