ЕТАПОЛОГІЯ ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ЗА РИЗИК-ОРІЄНТОВАНИМИ МЕТОДАМИ КРИМІНАЛЬНОГО АНАЛІЗУ - Ткаченко, Алла; ТютченкоCвітлана (Сталий розвиток економіки, 2019)
Мета. Розробка та обґрунтування етапології оцінювання рівня економічної безпеки підприємств за ризик- орієнтованими методами кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами їх активів. Методика дослідження. Під час проведення дослідження використано загальнонаукові та спеціальні методи економічних досліджень, зокрема: системний підхід – при вивченні етапології оцінювання рівня економічної безпеки підприємств за ризик-орієнтованими методами кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами їх активів; індукції та дедукції – для виявлення проблемних питань кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній; логічний метод став фундаментальною основою при визначенні послідовності кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній за ризик-орієнтованими методами; графічний – для наочного представлення етапології кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній за ризик-орієнтованими методами. Результати. Обґрунтовано етапологію оцінювання рівня економічної безпеки підприємств за ризик- орієнтованими методами кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній. Наукова новизна. Поглиблено теоретичні аспекти з оцінювання рівня економічної безпеки підприємств за ризик-орієнтованими методами кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній, заснованими на методиці FATF з оцінки ризиків по відмиванню коштів. Практична значущість. Представлені теоретичні напрацювання мають особливе практичне значення, оскільки від етапології здійснення кримінального аналізу правопорушень з привласнення фродстерами активів компаній за ризик-орієнтованими методами залежатиме його результативність та своєчасність вжиття заходів щодо упередження виникнення загроз, зниження рівня вразливості підприємств та пом’якшення наслідків, зумовлених привласненням фродстерами активів компаній.