ВПЛИВ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ: СУЧАСНІ АСПЕКТИ - Станкевич, Ірина; Мальованний, Олексій; Сакун, Ганна (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням впливу соціальної відповідальності бізнесу на ефективність управління. Проаналізовано та систематизовано фактори формування та впливу системи інформаційних комунікацій в межах соціальної відповідальності бізнесу. Обґрунтований плив ринкових інституцій, які призводять до того, що, розглядаючи процес інституціоналізації як основотворний фактор становлення, розвитку соціальної відповідальності бізнесу та підприємницького середовища, слід розуміти, що дії інститутів повинні певною мірою бути основою передбачуваної поведінки суб’єкта господарювання. Саме тому процес побудови та формування як інститутів, так і підприємницького середовища відбувається в контексті постійної соціальної взаємодії різних груп суспільства. У той же час, інституціалізація соціальної відповідальності бізнесу є процесом, у якому суспільні потреби починають усвідомлюватись як загальносоціальні, а не приватні.