ОСОБЛИВОСТІ КРЕДИТУВАННЯ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ ДЕРЖАВНИМИ БАНКАМИ УКРАЇНИ - Андрущак, Євгенія; Герасименко, Аліна (Сталий розвиток економіки, 2024)
Метою дослідження є розкриття особливостей кредитування промислових підприємств державними банками в Україні. Розглянуто основні показники кредитної діяльності державних банків у період до початку повномасштабного вторгнення та у період воєнного стану. Проаналізовано стан кредитування промислових підприємств державними банками, в тому числі в розрізі промислових галузей. Висвітлено три ключові питання стосовно промислового кредитування державними банками в Україні, а саме: роль державних банків у забезпеченні додаткової фінансової складової розвитку промислових підприємств; якість промислових кредитів, наданих державними банками; участь державних банків у розвитку місцевої, регіональної промисловості. Стисло розглянуто ступінь залученості та роль державних банків у фінансування «зелених» та екологічно-відповідальних проєктів промислових підприємств.