МОДЕЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ В УКРАЇНІ - Дорож, Роман; Адамовський, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена ролі інновацій у процесі функціонування туристичної сфери та обґрунтуванню моделі інноваційного розвитку туристичних дестинацій в Україні. Розглянуто основні підходи до розуміння сутності поняття «дестинації» та акцентовано увагу на їх особливостях у процесі функціонування туристичної галузі. Аргументовано, що з огляду на потребу постійного розвитку туристичних дестинацій на інноваційній основі необхідно комплексно підходити до вирішення цього питання. Представлено модель інноваційного розвитку туристичних дестинацій в Україні із врахуванням найважливіших моментів функціонування туристичних підприємств та чинників впливу на їх діяльність. Запропоновано підходи щодо підвищення рівня інноваційного розвитку туристичних дестинацій з позиції застосування ефективних важелів публічного управління, покращення фінансово-кредитного, нормативно-правового та інформаційного забезпечення туристичної галузі.