РИНОК ІПОТЕЧНОГО КРЕДИТУВАННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Кльоц, Ігор (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття розглядає сучасний стан іпотечного кредитування в Україні, зокрема під впливом економічних труднощів та воєнно-політичної ситуації. Обговорюються ключові аспекти регулювання, проблеми ринку іпотечних кредитів та їх вплив на соціально-економічний розвиток країни. Зокрема, детально розглядається впровадження державної програми "єОселя" як стратегічного інструменту для відновлення іпотечного кредитування та забезпечення доступності житла для громадян. Аналізується структура та динаміка надання іпотечних кредитів, зокрема за програмою "єОселя", а також вплив цих процесів на регіональний розподіл ринку. Сформовано висновки щодо перспектив розвитку іпотечного кредитування в контексті поточних викликів та необхідності стратегічних заходів для стабілізації та розвитку ринку нерухомості в Україні.