АНТИКРИЗОВЕ ФІНАНСОВЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Рябенко, Галина; Верланов, Олександр; Звягінцева, Ольга; Клименко, Світлана (Сталий розвиток економіки, 2024)
У дослідженні висвітлено важливі аспекти антикризового фінансового управління підприємством та його значення для стійкості та конкурентоспроможності підприємств. Розглянуто особливості антикризового фінансового управління підприємством. Доведено необхідність проведення антикризового фінансового управління також і на успішно функціонуючих підприємствах та підприємствах, які мають порівняно благополучний фінансовий стан. Успішні підприємства повинні використовувати елементи антикризового фінансового управління для невпереджених заходів та побудови гнучких стратегій, які можуть адаптуватися до змін у зовнішньому середовищі. Врахування антикризових стратегій на успішних підприємствах дозволяє їм активно управляти ризиками та використовувати можливості для розвитку. Антикризове фінансове управління стає ключовим компонентом стратегічного планування, допомагаючи підприємствам виходити на нові рівні стійкості та успіху в умовах економічних нестабільностей. Зазначені фактори підкреслюють важливість інтеграції антикризового фінансового управління у загальну стратегію підприємства для забезпечення його витривалості та конкурентоспроможності.