ЗАГАЛЬНА ПОЛІТИКА БЕЗПЕКИ, ЯК ФУНДАМЕНТ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Верескун, Михайло; Камишникова, Евіліна; Ісаєв, Олександр; Криклива, Єлізавета (Сталий розвиток економіки, 2024)
В статті наведено визначення поняття «загальна політика безпеки», визначено його роль і місце в системі управління сучасним підприємством. Виявлено, що «економічна безпека підприємства» і «загальна політика безпеки» співвідносяться як частина і ціле. Тобто економічна безпека підприємства є складовою системи більш високого порядку, а її забезпечення є необхідною передумовою досягнення підприємством загального стану безпеки. Визначено, що основними складовими загальної політики безпеки є опис безпечного середовища та перелік головних ворогів безпечного стану. В статі наведені результати дослідження авторів, які конкретизують кожну із названих складових. По результатах проведених досліджень визначені пріоритетні напрямки подальших досліджень, головними з яких є розробка дієвих механізмів щодо виявлення та нейтралізації негативної дії основних ворогів загальної безпеки.