УДОСКОНАЛЕННЯ БАНКІВСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРПОРАТИВНИХ КЛІЄНТІВ НА ОСНОВІ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Кретов, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2024)
В сучасний час цифрові технології є основним чинником світового розвитку. Стрімкий розвиток діджиталізації привів до появи абсолютно нових категорій, таких як штучний інтелект, смарт-контракти, технологія Великих даних, блокчейн, інтернет речей, цифрові технологічні платформи тощо, які використовуються в різних сферах життєдіяльності. Представляє науковий інтерес розвиток цифрових технологій в банківському секторі, так як він найбільш затребуваний, громадяни та юридичні особи постійно отримують кредити, зберігають гроші на депозитах, користуються іншими послугами банків. В статті розглядаються особливості діджиталізації банківської системи України. Починаючи з запровадження карантину, що був визваний пандемію коронавірусу, для українського клієнта вже стало звичним відмова банку від фізичного відділення, персоналізація, застосування чат-ботів для операцій з клієнтами. Цифровізація принесла значні переваги як для банківської системи України, так і для кожного банку та їх корпоративним клієнтам. Особливо це відчувається в останні два роки, коли повномасштабні військові дії на території нашої країни ускладнили умови економічної діяльності великій кількісті юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Визначено, що в теперішній час, коли банківська система пропонує майже однакові по системі умови з кредитування, з надання депозитних та інших традиційних послуг, банки прагнуть використовувати в своїй роботі новітні технології з ціллю збереження існуючих корпоративних клієнтів та залучення нових. В статті представлені новітні тренди фінансових технологій, завдяки яким банки можуть підтримувати високий рівень конкурентоспроможності та надавати бізнесу нові можливості для керування своїми фінансами та отримання персоналізованих фінансових рішень.