СТАДІЇ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ У МЕТОДОЛОГІЯХ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНОМУ КЕРІВНИЦТВІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ У СФЕРІ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Мазоренко, Марія (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті досліджено особливості методики та організації бухгалтерського об-ліку діяльності аграрних підприємств в умовах діджиталізації. Визначено актуальність обраної теми дослідження. Сформульовано фактори зростання потреб аграрних підприємств в інструментах діджиталізації. Визначено умо-ви організації бухгалтерського обліку діяльності аграрних підприємств, та сформульовано методику обліку діяльності аграрних підприємств в умовах діджиталізації. Визначено проблеми та перспективи впровадження інструме-нтів діджиталізації в бухгалтерський облік діяльності аграрних підприємств. Стаття розглядає не лише технологічні аспекти, але й вплив діджиталізації на організаційну структуру аграрних підприємств. Додатково розглянуто важ-ливість підготовки кадрів у галузі бухгалтерського обліку для успішної імп-лементації цифрових інструментів. Крім того, наголошено на важливості за-безпечення кібербезпеки в процесі діджиталізації бухгалтерського обліку аг-рарних підприємств.