ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ У ПІДПРИЄМСТВІ - Оляднічук, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2024)
Метою наукової статті є дослідження проблемних питань теоретично-практичного характеру організації облікової політики суб’єкта підприємництва та визначення напрямів її удосконалення. Належним чином організована та сформована облікова політика підприємства ефективно поєднує ведення бухгалтерського обліку його власником та регулювання на рівні держави. Досліджено процес організації облікової політики суб’єкта підприємництва та проаналізовано складові механізму організації облікової політики, їх безпосередній вплив на прийняття управлінських рішень. Виокремлено проблемні питання щодо невідповідності та суперечності законодавчих і нормативно-правових документів, які регламентують облікову політику. Обґрунтовано необхідність удосконалення облікової політики підприємства в частині окремих її категорій та визначення суттєвості впливу на обліково-аналітичні показники і результати діяльності.