ПРОЦЕС ІНТЕЛЕКТУАЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ ЯК КАТАЛІЗАТОР ІННОВАЦІЙНОГО ПРОГРЕСУ - Огінок, Соломія; Шпак, Юрій; Рудюк, Ярослав (Сталий розвиток економіки, 2024)
Інновації є ключовим фактором для досягнення сталого економічного розвитку. Розуміння та вивчення процесів інтелектуалізації у сфері економіки дозволяє впроваджувати нові ідеї, технології та підходи, що сприяють підвищенню ефективності виробництва, розвитку індустрій, а також покращенню якості життя населення. У статті досліджено важливість процесу інтелектуалізації економіки як ключового фактора, що сприяє інноваційному прогресу. Проаналізовано вплив інтелектуалізації на економічний розвиток та основні аспекти цього процесу та розглядає стратегії сприяння його подальшому розвитку. Шляхом використання останніх досліджень та публікацій – розглянуто роль інтелектуалізації у формуванні інноваційного середовища та визначає перспективи його розвитку. Аналіз цієї теми сприятиме розумінню важливості інтелектуального капіталу у сучасній економіці та сприятиме розробці стратегій для підвищення конкурентоспроможності країни в умовах глобального ринку.