ОСНОВИ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ В УМОВАХ ВПЛИВУ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА - Пілецька, Саміра; Лункіна, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2024)
Підкреслюється важливість ефективного антикризового управління при сучасних умовах. Дається авторське поняття антикризового управління. Досліджуються фактори впливу на підприємство. Розглянуто основні методи оцінки ситуації, які можуть скластися на підприємстві. Також проаналізовано розробка і реалізація ефективного плану дій управління кризовими ситуаціями для будь-якого підприємства, а саме – аналіз ситуації, створення команди управління кризовими ситуаціями, аудит внутрішніх процесів, розробка плану дій, фінансове планування, комунікація, тестування та оновлення, психологічна підтримка персоналу. Розроблена покрокова підготовки для випереджального реагування на кризові явища. Розкрито сутність поняття антикризовий менеджер та визначено, що входить до послуг антикризового менеджера.