ІНВЕСТИЦІЇ У ТЕХНІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ГОТЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Січка, Іван (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті досліджено важливість інвестування у технології готельної індустрії. Зазначено, що автоматизація та інтеграція є ключовими факторами для успіху готелів. Окреслено ключові аспекти технологій у готельній індустрії, включаючи оптимізацію операцій, покращення досвіду гостей, ефективну комунікацію, управління доходами, стійкість та енергоефективність, маркетинг, аналіз даних. Акцентується увага на впливі мобільних технологій та "розумних" номерів на процеси реєстрації та перебування гостей в готелях. Виділяється зручність мобільних додатків для попередньої реєстрації та використання смартфонів як цифрових ключів. Розглянуто різні аспекти технологій у готельній індустрії, такі як голосові технології, чат-боти, міні-бари з підтримкою IoT та аналітика даних. Зазначається, що готелі інтегрують системи безпеки, такі як датчики руху, відеоспостереження та системи контролю доступу, для забезпечення безпеки гостей та майна. Розглянуто використання машинного навчання для виявлення шахрайства, що допомагає готелям аналізувати транзакції та запобігати можливим ризикам. Окреслено, що алгоритми машинного навчання допомагають посилити заходи безпеки та захистити гостей від ідентифікаційних та фінансових ризиків. Обґрунтовано, що внаслідок пандемії COVID-19 гості стали більше цінувати технології самообслуговування для мінімізації контактів з персоналом та іншими гостями.