БЕЗПЕРЕРВНІСТЬ БІЗНЕСУ В КОНТЕКСТІ ЛАНЦЮГІВ ПОСТАЧАННЯ - Барський, Михайло (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням управління безперервністю бізнесу, аналізу рівня впровадження УББ в підприємствах України та поширенню інформування і мотивування управлінського персоналу для розповсюдження УББ. Окреслено вигоди підприємств та можливості, які стають актуальними для компаній, що запровадили управління безперервністю бізнесу у власній діяльності. Висвітлено проблему ризиків глобальних ланцюгів постачання, наслідків від перебоїв у постачанні через настання ризиків, їх природа та вплив на діяльність компаній. Згруповані дослідження щодо очікувань бізнесу, локалізованого в різних країнах, стосовно загроз майбутньому зростанню, посиленню важливості стабільності глобальних ланцюгів постачання, а також заходів, які застосовують підприємства для зменшення впливу таких ризиків. Викладено інформацію про існуючий стандарт якості в сфері управління безперервністю бізнесу, можливості інтеграції процедури управління безперервністю бізнесу у загальну систему менеджменту компанії. Стаття розкриває основні етапи запровадження УББ, алгоритм прийняття управлінського рішення щодо запровадження УББ та базову команду, необхідну для старту проекту запровадження УББ на підприємстві, ролі та ступінь залученості у процес учасників такої команди.