КОРПОРАТИВНА СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ: СВІТОВИЙ ТА УКРАЇНСЬКИЙ ДОСВІД; ШЛЯХИ ГЛОБАЛЬНОЇ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ - Лиска, Павло (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена дослідженню основних існуючих світових моделей корпоративної соціальної відповідальності, виділенню їх ознак, характеристик та особливостей. Під час роботи були проаналізовані наступні моделі корпоративної соціальної відповідальності: американська, європейська, британська, азіатська. Розглянуто способи, засоби, методи та механізми впровадження, реалізації та розвитку політики корпоративної соціальної відповідальності. Виокремлено ролі держави (уряду) та бізнесу (приватного економічного сектору) у регулюванні відносин у сфері корпоративної соціальної відповідальності. Зʼясовано актуальний стан корпоративної соціальної відповідальності в Україні, визначені основні проблеми та тенденції. Запропоновано шляхи масової імплементації політики КСВ у приватному бізнесі.