МОТИВАЦІЙНИЙ МОНІТОРИНГ ПОТРЕБ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПІДПРИЄМСТВ - Гакова, Міра (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена проблемам дослідження сутності мотивації персоналу на підприємствах готельно-ресторанного господарства. У статті досліджено мотивацію як фактор зростання ефективності праці працівників підприємства. Проаналізовано теоретичне підґрунтя терміну «мотивація», надано авторське визначення «мотивація персоналу підприємств готельно-ресторанного господарства». У статті досліджено мотиваційний профіль працівників на підставі тестового опитувальника Ш.Річі та П.Мартіна, встановлено підхід до з’ясування мотиваційних потреб працівників і вимірювання рівня їх задоволеності. Продуктивність і якість трудової діяльності залежить не тільки від кваліфікації персоналу, а й від його мотивації. Для підвищення продуктивності та якості праці запропоновано заходи щодо мотивації персоналу, які змозі покращити результати господарської діяльності.