ЦИФРОВІЗАЦІЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ: ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПОКРАЩЕННЯ КРЕАТИВНОСТІ ПЕРСОНАЛУ - Гринько, Тетяна; Петриняк, Уляна; Андруша, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті досліджено ділову активність бізнес-процесів, враховуючи оптимізацію діяльності бізнесу на основі креативності, а також адресний підхід бізнес-структур в умовах воєнного стану, переміщення підприємств з окупованих територій, та доступ до фінансових ресурсів. Визначено поняття «цифровізації підприємницької діяльності» та впровадження її на вітчизняних підприємствах. Розглянуто діджиталізацію підприємницької діяльності, що сприяє розвитку нових видів бізнесової діяльності з врахуванням креативного потенціалу персоналу, що вплине на конкурентоспроможність підприємства України. Особливого значення цифровізація набула набула під час пандемії, спричиненої COVID -19, де відіграла важливу роль щодо інновацій, креативних рішень у бізнесі та сталого розвитку конкурентного середовища. Проведений аналіз сприяє налагодженню внутрішніх та зовнішніх звязків, охоплюючи усі сфери економіки та бізнесу, використовуючи ІТ технології у своїй господарській діяльності і прагнуть зайняти відповідну нішу у даному сегменті.