ВИМІРЮВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ: ПОШУК ЗАСОБІВ РЕАГУВАННЯ НА ВИКЛИКИ ТА ЗАГРОЗИ - Парфентьєва, Олена (Сталий розвиток економіки, 2024)
Транспортно-логістична галузь належить до важливих секторів національної економіки, що у тому числі відображається у вартості капіталу, залученого у діяльність галузевих компаній. Частка власного капіталу компаній транспортно-логістичного сектору економіки становить понад десяту частину вартості власного капіталу залученого в економіку в цілому. За даними переставленого ретроспективного аналізу, який дозволяє діагностувати загальні тенденції та логіку структурного розподілу сукупностей значень показників, а також додаткової інформації Державної служби статистики України можна розрахувати вимірники центральної тенденції структури капіталу компаній транспортно-логістичного сектору економіки та побудувати модель формування структури капіталу та фінансової стабільності.