ВПЛИВ КОРПОРАТИВНОЇ СТРАТЕГІЇ НА ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНУ СИСТЕМУ ПІДПРИЄМСТВА - Реслер, Марина (Сталий розвиток економіки, 2024)
У цій статті досліджується вплив корпоративної стратегії на обліково-аналітичну систему підприємства, підкреслюється взаємодія між стратегічними цілями та практикою фінансового менеджменту. Вибір корпоративної стратегії глибоко впливає на проектування, розробку та використання обліково-аналітичної системи на підприємстві. По-перше, корпоративна стратегія впливає на дизайн і конфігурацію обліково-аналітичної системи для узгодження зі стратегічними цілями та пріоритетами. По-друге, корпоративна стратегія визначає обсяг і глибину фінансової інформації, необхідної для прийняття стратегічних рішень і оцінки ефективності. Підсумовуючи, вплив корпоративної стратегії на обліково-аналітичну систему підприємства підкреслює важливість узгодження практики фінансового менеджменту зі стратегічними цілями для стимулювання ефективності організації та створення вартості.