МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ БОРГОВОЇ ПОЛІТИКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Коблик, Ігор (Сталий розвиток економіки, 2024)
Основним завданням дослідження є з’ясування важливості проведення боргової політики для розвитку територіальних громад. При розгляді наукових досліджень визначено підходи, з точки зору яких вчені досліджували роль боргової політики та її вплив на соціально-економічний розвиток громад. Встановлено, що основна мета боргової політики територіальних громад полягає в забезпеченні фінансової стабільності та розвитку, сприяючи ефективному використанню боргових ресурсів для задоволення потреб населення громади та підтримки соціально-економічного зростання, з урахуванням прозорості, відповідальності та довгострокової фінансової стійкості громади. З’ясовано, що боргова політика територіальних громад є комплексним завданням, яке вимагає цілеспрямованого вибору механізму її проведення. Визначено механізм реалізації боргової політики та основні його елементи, які функціонують автономно, однак одночасно вони є складовою частиною цілісного механізму і взаємозв’язок цих елементів вимагає постійної координації їхнього функціонування.