ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕРСОНАЛУ ІТ-КОМПАНІЙ В УМОВАХ АДАПТАЦІЇ - Щоголь, Віталій; Харчук, Олена (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення проблем вирішення матеріально-технічного забезпечення персоналу ІТ -компаній в умовах адаптації, що працюють у віддаленому форматі діяльності, кількість яких постійно зростає. Проаналізовано співвідношення кількості IT- фахівців в Україні за 2023 рік, що працюють віддалено від загальної їх кількості з різних причин: після пандемії COVID-19, з початку повномасштабної війни та внутрішньої міграції. Виявлено, що дистанційний формат роботи для багатьох IT-компаній та співробітників тільки зростає. Розглянуті виклики, що ставить перед компаніями віддалений формат роботи та зміни географічного розташування співробітників. Прораховано простий логістичний кейс доставки техніки для ІТ-компанії з чисельністю співробітників 1275 чол., де 85% з них у віддаленому форматі роботи, та визначено, що вартість доставки тільки техніки становить 586 тис. грн на рік. Запропоновані рекомендації щодо звичних процесів матеріально-технічного забезпечення співробітників, кадрового документообігу та внутрішнього паперового документообігу в компаніях, які підтримують віддалений формат діяльності.