ВПЛИВ ГЛОБАЛЬНИХ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА ФОРМУВАННЯ ІНСТИТУЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ТА НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ - Лакас, Вероніка (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглядається вплив глобальних цілей сталого розвитку на формування інституційної структури державної та регіональної політики. Відповідно до рівня компетенції, повноважень, функціоналу інструментів Глобальні цілі сталого розвитку можуть бути інтегровані як в національну так і регіональну економічну політику. За проведеними попередньо напрямами оцінки виокремлено інституційні засади імплементації цілей сталого розвитку в національну економічну політику. в основі національної моделі відбудови нашої країни з врахуванням імплементації Глобальних цілей сталого розвитку має бути сформований комплексний механізм інвестиційного забезпечення сталого розвитку регіонів який включає інклюзивність економічного розвитку, сильні та самодостатні регіони і громади, високий рівень конкурентоспроможності промисловість, який базується на інноваційних засадах та виготовленні продукції з високою доданою вартістю, екологізацією усіх процесів, раціонального використання ресурсів та активізацією розвитку альтернативної енергетики.