МІЖНАРОДНІ ІНІЦІАТИВИ РОЗВИТКУ ІНТЕГРОВАНОЇ ЗВІТНОСТІ БІЗНЕСУ - Шкромида, Віталій; Шкромида, Надія; Кузишин, Ігор (Сталий розвиток економіки, 2024)
Звітування про сталість, яке виникло та актуалізується протягом останніх двох десятиліть, пропонує новий набір корпоративного звітування та ініціатив – від розв’язання соціальних питань до вирішення екологічних ризиків. Це призвело до появи різного роду звітів і підходів щодо їх наповнення. У підсумку це ускладнило сприйняття фінансового і нефінансового контенту, який представники бізнесу почали декларувати для зацікавлених сторін, та зумовило потребу упорядкування змісту інтегрованого звітування. Метою дослідження є узагальнення існуючих міжнародних ініціатив розвитку інтегрованої звітності бізнесу шляхом деталізації функціонування міжнародних інституцій та їх пропозицій щодо унормування змісту інтегрованої звітності. Результати дослідження можуть бути використані для розвитку теоретичних підходів та методичних рекомендацій, а також служити основою для впровадження міжнародного досвіду у вітчизняну обліково-аналітичну практику.