ЕЛЕКТРОННІ ГРОШІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ВИКЛИКИ ОБЛІКУ - Кошіль, Аделіна; Мельянкова, Людмила (Сталий розвиток економіки, 2024)
У сучасному світі електронні гроші починають активно впроваджуватись та розвиватись в підприємницькій сфері, тому їхнє ефективне управління та облік є предметом зростаючої уваги. Ця стаття спрямована на вивчення сучасних підходів та викликів, пов’язаних з обліком електронних грошей. Мета дослідження полягає у визначенні основних проблем та оптимальних стратегій обліку електронних грошей. В результаті дослідження було виявлено необхідність виділення ймовірних рішень для вирішення проблем обліку електронних грошей, таких як розробка первинного документування операцій з електронними грошима, покращення процесів контролю, а також розвиток регулятивної бази. Для удосконалення обліку електронних грошей пропонується розробляти та впроваджувати стандартизовані процедури електронних грошей, а також активно співпрацювати з контролюючими органами для забезпечення відповідності законодавству та регулятивним вимогам.