РОЛЬ ПУБЛІЧНИХ ФІНАНСІВ В РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ ІНКЛЮЗІЇ ЯК ФАКТОРУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Рибіна, Лариса (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена питанням обґрунтування ролі публічних фінансів в розвитку фінансової інклюзії як фактору забезпечення стійкого розвитку сільських територій України. Автором визначені передумови розвитку фінансової інклюзії сільських територій згідно із Стратегією розвитку фінансового сектору України, до яких віднесено: наявність інфраструктури для надання фінансових послуг, затребуваність, якість і корисність фінансових послуг, фінансова грамотність, опосередкована роль у формуванні яких належить публічним фінансам. В статті сформульовані принципи інклюзивного розвитку сільських територій, які забезпечують широкий доступ органів місцевого самоврядування, сільського бізнесу та сільського населення до джерел фінансового забезпечення стійкого інклюзивного розвитку сільських територій.