ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНИХ ОРІЄНТИРІВ РОЗВИТКУ КОМПАНІЙ ЗІ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ - Новікова, Марина; Запорожець, Ганна; Браташ, Мирослава (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті визначено стратегічні орієнтири розвитку компаній зі страхування життя. Встановлено, що інститут страхування життя може відігравати значну роль у цих процесах, оскільки він здійснює функції заощадження, формування та використання страхових резервів, а також інвестування. Зазначено, що нарощування страхових резервів, підвищення якості та розміру активів для виконання своїх зобов’язань перед страхувальниками, комплексна оцінка ризиків для створення досконалих страхових продуктів і послуг є необхідними для покращення конкурентоспроможності. Зроблено висновок, що визначення стратегічних орієнтирів розвитку компаній зі страхування життя передбачає аналіз зовнішніх та внутрішніх факторів діяльності компаній, визначення пріоритетних напрямів розвитку на основі встановлення взаємозв’язків між складовими елементами середовища існування КСЖ, напрямів визначення потреби страховиків у впровадженні інновацій, формування набору стратегічних орієнтирів розвитку. Такий алгоритм дій дозволяє обґрунтовано здійснити вибір сценарію розвитку та сформувати стратегічні орієнтири.