ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ЗАЛУЧЕННЯ ТА УТРИМАННЯ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНОГО ПЕРСОНАЛУ В УМОВАХ КОНКУРЕНТНОЇ БОРОТЬБИ ЗА ТАЛАНТИ - Дрейчук, Михайло; Ситник, Йосиф (Сталий розвиток економіки, 2024)
Дана стаття присвячена актуальній темі управління персоналом в сучасному бізнес-середовищі України. Проаналізовані різноманітні інноваційні стратегії та підходи, які допомагають організаціям залучати та утримувати талановитий персонал в умовах високої конкуренції на ринку праці, яка зумовлена нестачею висококваліфікованих кадрів. Через детальний аналіз теоретичних концепцій залучення та утримання персоналу, у статті запропоновано концептуальний підхід до ефективного управління персоналом в умовах високої конкуренції серед організацій-роботодавців. Аргументовано важливість та доцільність використання кожного з інноваційних підходів щодо залучення нових кадрів, а також утримання наявних цінних талантів організації, шляхом забезпечення умов для розвитку цінних талантів. У статті наведені чіткі методи та способи впровадження інноваційних підходів в управлінні персоналом, які допоможуть забезпечити конкурентоспроможність організації у сучасному ринковому середовищі.