МЕНЕДЖМЕНТ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ НА ГАЛУЗЕВОМУ РІВНІ - Думанська, Катерина; Желавська, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена результатам дослідження менеджменту промислових підприємств України на галузевому рівні. У статті сформульовано підходи до ефективного менеджменту підприємств машинобудівного комплексу України. За результатами аналізу динаміки індексів розвитку машинобудівного комплексу та поліноміального прогнозування відповідного індексу на п’ять майбутніх років виявлено негативну тенденцію до зниження обсягів виготовлення продукції машинобудування впродовж досліджуваного періоду за наявних умов. Вирішення питання оптимізації управління машинобудівними підприємствами запропоновано шляхом секторального менеджменту, що передбачає врахування цільових економічних характеристик розвитку кожного окремого суб’єкту господарювання. Результатом досліджень стала розробка інструментів ефективного менеджменту, що складатимуть основу стратегії відновлення промислових підприємств машинобудівної галузі України.